Hoe te handelen bij een circulatietstilstand

Stramproy HartSave maakt gebruik van AED Alert. Dat betekent nog maar één belangrijke actie bij een plotselinge circulatiestilstand: 112 bellen. De rest gebeurt van zelf.

Wat is AED-Alert?
U hoeft straks nog alléén 112 te bellen en dat nummer kent iedereen. Doordat Stramproyer hulpverleners zich hebben aangemeld bij de 112-alarmcentrale, zijn deze namen en telefoonnummers bekend bij de 112-alarmcentrale. En dus direct bereikbaar voor snelle benadering en hulpverlening. Uiteraard sturen ze ook de ambulance naar u toe.

Dit systeem noemen ze AED-Alert. De 112-alarmcentrale stuurt bij een melding automatisch een aantal SMS-jes naar de hulpverleners bij u in de buurt. Hierbij worden er 2 soorten SMS berichten gestuurd naar de hulpverleners:

  • Een sms reanimatiebericht aan deelnemers om direct naar het slachtoffer te gaan en te starten met reanimatie
  • Een sms defibrillatiebericht aan deelnemers om eerst een AED op te halen en vervolgens naar het slachtoffer te gaan en te starten met hulpverlening

De hulpverleners komen daardoor sneller en automatisch naar u toe. Daar hoeft u dus niets meer voor te doen. Daarmee winnen we tijd en kan sneller adequate hulp worden geboden. De kans op overleven neemt daardoor toe.

Wat betekent dat voor U?
Als inwoner wordt het voor u gemakkelijker. U hoeft nog alleen maar 112 te bellen en vervolgens te wachten tot de hulpverleners komen en de ambulance.  Dus u kunt de aandacht volledig geven aan het slachtoffer.

Mocht u in het verleden de telefoonnummers van uw hulpverleners uit uw buurt genoteerd hebben, kan kunt u deze nu wissen. Bel 112 en de rest volgt van zelf. De ingangsdatum hiervoor is vanaf 1 november 2011.

Met vriendelijke groet,

Stichting Stramproy Hartsave

Mat Keijers, voorzitter
06-29527442

 

Raymond van Lierop, secretaris

06-51339296