Speciale informatie over AED-Alert Voor de inwoners van Stramproy

Eindelijk …….  We gaan over naar AED-Alert ….. Daar zijn we erg blij mee in Stramproy.

De Gemeente Weert maakt het mogelijk dat bij 112 bellen automatisch een aantal hulpverleners per SMS worden opgeroepen om hulp te bieden bij een plotselinge hartstilstand. Zo eenvoudig gaat dat straks.

 

Waar gaat dit over?

Vanaf 1 november 2011 kunt u gebruik maken van AED Alert in Stramproy. Het betreft de handelwijze van u op het moment dat u wordt geconfronteerd met iemand die een plotselinge hartstilstand krijgt. Deze handelwijze is dankzij de invoering van AED-Alert gemakkelijker geworden.

 

Wat is AED-Alert?

U hoeft straks nog alléén 112 te bellen en dat nummer kent iedereen. Doordat Stramproyer hulpverleners zich hebben aangemeld bij de 112-alarmcentrale, zijn deze namen en telefoonnummers bekend bij de 112-alarmcentrale. En dus direct bereikbaar voor snelle benadering en hulpverlening. Uiteraard sturen ze ook de ambulance naar u toe.

Dit systeem noemen ze AED-Alert. De 112-alarmcentrale stuurt bij een melding automatisch een aantal SMS-jes naar de hulpverleners bij u in de buurt. Hierbij worden er 2 soorten SMS berichten gestuurd naar de hulpverleners:

 

  • Een sms reanimatiebericht aan deelnemers om direct naar het slachtoffer te gaan en te starten met reanimatie
  • Een sms defibrillatiebericht aan deelnemers om eerst een AED op te halen en vervolgens naar het slachtoffer te gaan en te starten met hulpverlening

 

De hulpverleners komen daardoor sneller en automatisch naar u toe. Daar hoeft u dus niets meer voor te doen. Daarmee winnen we tijd en kan sneller adequate hulp worden geboden. De kans op overleven neemt daardoor toe.

 

Wat betekent dat voor U?

Als inwoner wordt het voor u gemakkelijker. U hoeft nog alleen maar 112 te bellen en vervolgens te wachten tot de hulpverleners komen en de ambulance.  Dus u kunt de aandacht volledig geven aan het slachtoffer.

Mocht u in het verleden de telefoonnummers van uw hulpverleners uit uw buurt genoteerd hebben, kan kunt u deze nu wissen. Bel 112 en de rest volgt van zelf. De ingangsdatum hiervoor is 1 november 2011.

 

Wat doet  HartSave voor Stramproy?

Stramproy HartSave zorgt ervoor dat u geïnformeerd bent. Deze brief bijvoorbeeld. Tevens doen we, samen met de EHBO, ervpoor zorgen dat er voldoende hulpverleners zijn opgeleid. Immers het aantal hulpverleners dat naar u toekomt willen we zo hoog mogelijk laten zijn. Vandaar dat we continue op zoek zijn naar inwoners van Stramproy die hulpverlener willen worden. Slechts één herhalingsles per jaar en tegen minimale kosten. Momenteel telt Stramproy een 350 hulpverleners en daar mag u best trots op zijn.

 

Ook  heeft Stramproy HartSave, dankzij een aantal Stramproyer sponsoren, een 24 AED apparaten in Stramproy hangen, die direct worden ingezet bij een plotselinge hartstilstand. Van belang is dat we continuïteit kunnen geven aan dit initiatief, dat zijn waarde al bewezen heeft. Daarvoor kunt u voor slechts € 5,- per jaar AED-lid worden. Dit AED-lidmaatschap hebben we hard nodig. Dus bent u nog geen lid…. laat het ons weten. Wij zijn trots dat al vele huishoudens hier zonder aarzeling  JA op hebben gezegd. Mail ons (hartsave@concepts.nl of deze website) of bel ons (zie hieronder). Wij zorgen graag voor uw AED-Lidmaatschap.

 

Stramproy HartSave is er voor de Stramproyer Gemeenschap en is er door de Stramproyer Gemeenschap. Van u dus.

 

Wij hopen u voldoende geïnformeerd te hebben over AED-Alert. Zo niet of zijn er nog vragen? Ga naar het onderdeel contacten op deze website of bel.

 

Stichting Stramproy Hartsave

Mat Keijers, voorzitter

06-29527442

 

Raymond van Lierop, secretaris

06-51339296